شمع

شمع نقش کلیدی در موتور های بنزینی بازی می کند، شمع حرارت لازم برای انفجار مخلوط هوا و بنزین را تامین می کند.

علائم خرابی شمع:

  1. چراغ چک موتور به صورت چشمک زن و یا روشن در می آید: شمع خراب باعث بروز اشکال در احتراق سوخت می شود، کامپیوتر خودرو احتراق ناقص را تشخیص می دهد و باعث روشن شدن چراغ موتور می شود،زمانی که چراغ چک روشن می شود به این معنی است که اشکال شمع به قدری جدی است که می تواند به مبدل کاتالیزور صدمه وارد کند.
  2. موتور ماشین به سختی کار می کند و لرزش دارد: زمانی که انفجار کامل در تمام سیلندر ها انجام نشود ، تعادل موتور از بین می رود و موتور دچار لرزش می شود.
  3. کاهش شتاب خودرو : شمع جزو لوازمی است که در شرایط نرمال دچار فرسایش و استهلاک می شود، و در نهایت منجر به کاهش شتاب خودرو می شود.
  4. افزایش مصرف سوخت : زمانی که شمع عمل احتراق را به درستی انجام نمی دهد ، موتور لازم است بیشتر و با سرعت بالاتری کار کند تا به قدرت یکسان(زمان سالم بودن همه شمع ها) برسد،که این به معنای افزایش مصرف سوخت است. اگر نشانگر بنزین شما به سرعت پایین میاد یکی از دلایل آن ممکن است خرابی شمع ها باشد.
  5. صدای تق تق زیر کاپوت : شمع مستهلک به دلیل شل شدن و یا ترک در بدنه ، فشار درون سیلندر به هوای درون کاپوت منتقل می شود که باعث صدای تق تق می شود.
  6. بوی بد درون اگزوز : هر زمان احتراق ناقص وجود داشته باشد ، بنزین نسوخته می تواند وارد اگزوز شود و باعث ایجاد بویی شبیه به سولفور و یا تخم مرغ فاسد شود.

شمع چگونه کار می کند ؟

در خودرو به ازای هر سیلندر یک شمع موجود است ، شمع ها بر روی سر سیلندر قرار دارند و به صورت زائده ای درون محفظه انفجار قرار دارند . یک شمع شامل یک الکترود مرکزی و ایزولاتور چینی ، و یک الکترود منفی است . ولتاژ بالای تولید شده توسط کوئل به الکترود مرکزی می رسد ، جریان الکتریسیته از الکترود مرکزی به سمت الکترود منفی می پرند و تولید جرقه می کنند، این جرقه باعث ایجاد انفجار می شود که پیستون را به سمت پایین می راند و میل لنگ را می چرخاند.

 

نکات تعمیر شمع :

شمع خودرو به صورت دوره ای باید عوض شوند، این زمان توسط تولید کننده خودرو تعیین شده است ، چنانچه شما از طول عمر شمع خود مطمئن نیستید ، اندازه گیری فاصله بین دو الکترود یکی از نشانه های خوب برای زمان تعویض شمع است .